tirsdag 30. juni 2009

Strikket bunad til min prinsesse!

Til 17 mai ble jeg akkurat ferdig med barnebunaden til jenta mi. Det sorte skjørtet ble strikket med pinner 2,5 og tynt, tynt garn. Det var arbeidssomt, men såå artig når den ble ferdig. Nå har iallefall hun klærne klare til konfirmasjonen til min sønn neste år. Konfirmanten selv vil ha dress og mine to andre sønner vil absolutt ikke ha strikket bunad.. :-) Mulig det blir kjøpt dresser til de også.

søndag 28. juni 2009

Strandmat!


Deilig nistepakke ved sjøen! Jeg hadde poteter igjen fra i går, og laget masse potetsalat! I potetsalaten min har jeg poteter, rømme, majones, purre, salt, pepper, litt sitron og noen ganger eplebiter.
Sammen med potetsalaten kuttet jeg opp litt spekepølse, litt mais, noen druer og salt kjekse. Kjempegodt på stranda! Husk at det må ligge kaldt i en kjølebag!

Sjokoladekrydderkake uten egg!


Denne oppskriften fikk jeg en gang jeg skulle ha barnebursdag, og ett av barna som skulle komme var allergisk mot egg. Kaken er så nydelig god, at den er blitt en av mine favoritter.

7 1/2 dl kulturmelk (romtemperert)
6 dl sukker
150 g smeltet margarin
1 liter hvetemel
3 ts kanel
1 ts ingefær
3 ss kakao
1/2 ts nellik
1 ss natron


Løs opp natron i ca 3 dl av kulturmelka og la det stå ca 20 min. Kulturmelk og sukker piskes sammen. Tilsett smør. Ha i det øvrige.
Hell røren i en skuff form. Stekes ca 30-35 min ved 200 grader.

Fyll: 50 g melis
1 ss vaniljesukker
7 ss kaffe
3 ss kakao
100 g smeltet margarin

Kakestrø

Persillerundstykker

Dette er sommerfrokost for meg!
Jeg lager vanlig rundstykkedeig:
50 g gjær
3 ss olje
7 dl vann
1 ss sukker
1 ts salt
ca 1 kg hvetemel

og så kutter jeg en god del dusker
med frisk persille i deigen.
Lages som vanlig gjærbakst og
nyytes ferske!

fredag 26. juni 2009

Berenguer dukke


I dag fikk jeg min berenguer dukke som jeg skal ha til konfirmasjonen. Jeg bestilte en dukke som er akkurat like stor som min sønn var da han ble født. Jeg har kledd ham opp i klærne som jeg strikket til konfirmanten og som han hadde som "henteklær". Det er sokker, buksedress, jakke, lue og body. Dukken er faktisk veldig lik min sønn når han var baby. Dukken sitter i en stol med vognteppet jeg strikket for 14 år siden og babyboken til min sønn. Slik skal de stå frem på konfirmasjonsdagen også. Jeg gleder meg så masse til den store dagen!! Arm-merket som min sønn fikk på føden er også tatt vare på og festet på dukken.
Dukken er kjøpt på dukkesiden hos Marit Kirkholt på www.dukkesiden.piczo-com
Der er det masse fine dukker! Jeg har også kjøpt en dukke der som heter Malin som min datter har fått. Henne har jeg strikket masse dukkeklær til som jeg kan vise siden.
Denne dukken skal nå pakkes ned og legges i den store esken med konfirmasjon 2010.

torsdag 25. juni 2009

Vakker stemor



Vakre stemor som jeg skal potte om i 11 ovale potteskjulere. Disse krukkene hadde jeg blomster i når jeg giftet meg for 5 år siden. Koselig å finne frem minner. :-)

onsdag 24. juni 2009

Blomsterbed


I dag spadde jeg bort hele blomsterbedet! Det var kaos og rot med masse forskjellige løker av ukjente arter og ugress. Jeg visste ikke lenger hva som var hva.. Jeg tok fram trillebåra og spadde ut alt som var! Deretter la jeg en plastikkduk i bunn, la en ring med steiner som jeg plukket langs åkerkanten og hadde på litt bark langs kanten. Så la jeg en stor hvit stein i midten og helte på ny jord. Jeg kjørte på gartneri og kjøpte nye planter. Det ble kanskje litt få, men nå ser det iallefall ryddig ut! :-)

Grillspyd


Min mann er for tiden ukependler. Han er for det meste borte hele uka og hjemme bare i helgene. Han er snekker og bor på ei hytte som han bygger ut ca 12 mil fra der vi bor. For å gjøre matlagingen lettere for ham, sender jeg med noe lettvint å hive på grillen. Her tok jeg bilde av litt av matpakken hans. Grillspyd med ferdig stekt storfekjøtt, rå løk, småkjøttkaker, pølsebiter, tørkede tomater og kokte poteter. Ferdig på grillen på få minutter. Lettvint og godt!

tirsdag 23. juni 2009

Boller!


I formiddag hadde ungene så lyst til å bake boller, så da ble det det!
Det blir ekstra søl på kjøkkenet, men så trivelig som det er! Vi baker alltid dobbel porsjon, -ett brett med boller og ett med kanelboller. Vi tok med oss boller, juce og kaffe ut på plenen og koste oss der. Selv om vi er stor familie, så blir det alltid boller igjen som jeg legger i fryseren. Alltid kjekt å ha på luringa! :-)

Oppskrift fra Ingrid Espelid Hovig:
50 g gjær
100g margarin
3,5 dl melk
1 liter hvetemel
1 dl sukker
1 ts kardemomme

mandag 22. juni 2009

Kjempedag i Skogen med ungene!

I dag var det første feriedag for ungene. Fri fra skole, mas og jag.. Vi tok oss en spasertur oppi skogen og der koblet vi helt av. Nå er det hele 2 måneder hvor vi kan gjøre akkurat som vi vil! Herlig!
Jeg tok med kameraet og vil gjerne dele litt av det vi så i dag:























Drage høyt i sky!








søndag 21. juni 2009

Min grønnsakshave






















I dag har hele familien vært ute i kjøkkenhagen min og luket ugress! Ugresset kommer fort nå, så en må være på vakt! ;-)
Jeg har mest poteter, men også gulrot, hodekål, purreløk, fenikkel, reddiker, bønner, sukkererter, bl.a. Vi får se utover sommeren om det blir noe av alt!
Kaninene er for tiden satt inn i buret, for de ble alt for ivrige etter å løpe uti hagen min. :-)
Jeg har holdt av en bit av åkeren på ca 3x20 meter. Jeg synes det er veldig moro, så hvis jeg får det til så skal jeg utvide til neste år. Jeg har en fjern drøm om en dag å ha en selvbetjent bod med grønnsakssalg ved veien. Vi får se..

Når vi gikk inn på kvelden hadde ungene så lyst på vaffelkake. For at det skal bli litt "kveldsmatvaffel" tilsetter jeg mye grovt mel istedet for hvetemel. Da kan jeg gi ungene med god samvittighet. :-)

fredag 19. juni 2009

Deilig frotte hand-håndklær


TIL KONFIRMASJONEN 2010!!

I dag kom det deilige frottehand-håndklær fra Skandinavian life, -i kongeblått selvfølgelig. Vi har tre bad i huset, og under konfirmajsonen neste vår skal det selvfølgelig være matchende hand-håndklær på badene. Mest mulig skal gå i kongeblått den dagen! Jeg fant blomster i haven, Kornblomst, som er deilig kongeblå men de er nok ikke sprunget ut så tidlig på våren som konfirmasjonen er, så jeg må nok finne på andre blomster.. Mulig det blir blå stemor i potter.

Nakkepute


Jeg har innsett at jeg er nærmere 40 enn 30, og da er det lov til å unne seg goder.. :-) Jeg har en deilig nakkepute, som er fylt med ris og lavendel. Jeg varmer den i mikro ovnen og legger den på skuldrene. Det er helt nydelig å sette seg ned om kveldene, med en kopp te, strikkinga og puta på skuldrene. Da koser jeg meg! Nakkeputen er kjøpt hos PartyLite og jeg tror den kostet rundt 400,- kroner. Vel anvendte penger!

onsdag 17. juni 2009

Gave til spisestuen fra ei god venninde! :-)


I dag kom min gode venninde på besøk (forloveren min). Hun hadde med en kjempefin brun løper som passet perfekt i min spisestue!
Jeg fikk også to kjempesøte lysestaker. En som står midt på bordet, og en for å henge i vinduet. Jeg har lagt lavendel duftelys i dem, så det lukter deilig her! :-) Jeg laget rundstykker med revet ost og purreløk til besøket mitt. Jeg laget en klissete deig , da baker jeg nemlig ikke deigen på kjøkkenbenken. Jeg tar bare to skjeer og tar opp en "klatt" med deig og legger direkte på stekeplata. Enkelt og greit! Der får den heve seg mens ovnen blir varm, og når de er ferdig stekt er kjøkkenbenken like fin som før jeg begynte å bake! Jeg hadde faktisk rabarbrasuppe til også. Godt ja!






Rundstykker med ost og purreløk:
16 dl hvetemel
8 dl vann
3 ss nøytra olivenolje
1 ss sukker
litt salt
50g gjær
litt ost
1/2 purreløk

Bland hvetemel, sukker, salt og tørrgjær i en bakebolle. Varm vann og olje fingervarmt og hell det i bakebollen. Rør sammen og ta deigen opp i passe mengde med en skje og legg direkte på bakepapirkledd stekeplate. Dryss over revet ost og purre skjært i strimler.
Stekes på 225 grader i ca 20 minutter. Velbekomme!

Strikkede sitteunderlag!

I dag har jeg sett litt på andre bloggere, og det er veldig mange fine sider! Utrolig mange som legger ned tid på dette. Jeg er fryktelig amatør, men det er litt morsomt da! :-)
Jeg tok bilde av sitteunderlagene som jeg laget til ungene i vinter. De er alltid med i tursekken både på skolen og når familien er på tur. Det er tykt garn (Iglo), og strikket på pinner nr 7! Så det er gjort i en håndvending! Jeg la opp 90 masker og brukte 6 nøster pr underlag. Etterpå tovet jeg dem. De er så gode å sitte på! Og dessuten pynter de opp ute i gangen vår.

Søt strikkejakke til jente






Jeg abonnerer på ett blad som heter Kreativ Strik. Du finner det på www.kreativstrik.dk
I utgave nr 4 i år fant jeg en kjempesøt strikkejakkeog lue/hatt for småpiker, og da måtte jeg bare strikke til veslejenta mi. Jeg bare måtte legge inn bilde av datteren og jakken :-) Jeg holder på å strikke enda en jakke som ett av tantebarna mine skal få før hun begynner i første klasse til høsten. Det tror jeg hun blir glad for. Jeg skal montere den i kveld, så ligger den klar til bursdagen hennes 8 august!

tirsdag 16. juni 2009

Konfirmasjonsservietter av lekkert stoff!


Mai 2010 har jeg min første konfirmant i huset. Eldstesønnen skal konfirmere seg i kirken, og jeg har begynt så smått og planlegge.. Jeg fant ett kjempefint stoff hos Desiree lappeteknikk på internett. Jeg tok sjansen og bestilte usett, og jeg ble kjempefornøyd! Herlig kongeblått stoff som jeg skal sy servietter som vi skal ha under middagen. Jeg har nå klippet stoffet i brikker på 31x36 cm. 50 stk! Det var arbeidssomt bare å klippe, men nå skal jeg sy rundt alle kantene og brette alle i trekkspill. Så skal det få ligge i en eske til neste vår. Jeg har laget ferdig en prøvebrikke, og jeg ble ganske så fornøyd selv. Nederst på vifta skal jeg knyte ei hvit sløyfe med konirmantens navn på. Tror det blir pent jeg! :-) Til våren blir det da bare å finne blå blomster som passer til stoffet. Jeg er veldig glad i å planlegge slike tilstelninger, og elsker å være i god tid..

Rabarbrasuppe!


I kveld fikk jeg så lyst på rabarbrasuppe, så da var det bare å gå ut og plukke! Jeg laget den slik i kveld:

Ca 5 porsjoner

5 stilker rabarbrad (de tynneste synes jeg er best)
5 dl vann
1 dl saft (gjerne hjemmelaget solbærsaft)
2 ss sukker
1 barneskje maizena


Kutt rabarbraen i 1 centimeter store biter og legg i kasserolle. Behold gjerne skallet på rabarbraen. Ha i vann, saft og sukker. Kok ca 5 min (klem og rør i rabarbraen så den blir helt
knust). Maizena røres ut i kaldt vann og spes i suppen. Smak til med mere sukker hvis ønskelig!

Herlig grønnsåpe! :-)



Jeg har fått en super såpe i gave fra naboen, og det ble så rent og lukter så deilig her! Jeg har tenkt på blogging lenge, så dette gav meg en puff til å starte, -så jeg kan dele det jeg synes er bra med flere! Såpen vet jeg er kjøpt på Hell Senteret på Stjørdal. En liten butikk som heter Frk Linn.
Det er deilig lavendel lukt i hele huset i dag! :-)

Jeg vil ikke legge ut navnet mitt her, for jeg vil ikke at det skal være en skryteblogg. Men jeg lager mye mat, desserter og kaker, strikker masse og syr litt, så det kan være artig å legge ut litt oppskrifter. Det kan jo være noen som får lyst til å prøve det samme? :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails