onsdag 18. august 2010

Pavlova!

4 eggehviter
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maizena
1 ts hvitvinseddik

Fyll
1 pk vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker

Friske bær, ca 300 (jeg brukte blåbær, solbær, rips, markjordbær og bringebær)
Pisk romtempererte eggehviter med salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper til sett sukker litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank.
Vend i maizena og eddik med skje. Legg på bakepapir på ett stekebrett og form til en kake. Stekes i ca 1 time på 160 grader. Skru av ovnen og la kakebunnen stå til den er avkjølt. Kan lages flere dager i forveien. Ha på krem og bær like før servering. Nydelig! :-))

4 kommentarer:

  1. Dette så så godt ut.
    Skal forsøke det. Lager til min kjære eldre nabo
    Som er en riktig søtmons.

    SvarSlett
  2. Hei.Så kjempe godt ut.Bruker å få slik kake når jeg er i bursdag til en go venninde med Jordbær på.Kjempe godt.Tusen takk for oppskrift.Ha en riktig fin Onsdag.Klem fra Bodil.

    SvarSlett
  3. Dette er godt! :O)
    Ha en fin onsdag,
    klem :O)

    SvarSlett
  4. Mmm, ser godt ut :) ha ein fin kveld :)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til en kommentar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails