4 eggehviter
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maizena
1 ts hvitvinseddik
Fyll
1 pk vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
Friske bær, ca 300 (jeg brukte blåbær, solbær, rips, markjordbær og bringebær)
Pisk romtempererte eggehviter med salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper til sett sukker litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank.
Vend i maizena og eddik med skje. Legg på bakepapir på ett stekebrett og form til en kake. Stekes i ca 1 time på 160 grader. Skru av ovnen og la kakebunnen stå til den er avkjølt. Kan lages flere dager i forveien. Ha på krem og bær like før servering. Nydelig! :-))
Dette så så godt ut.
SvarSlettSkal forsøke det. Lager til min kjære eldre nabo
Som er en riktig søtmons.
Hei.Så kjempe godt ut.Bruker å få slik kake når jeg er i bursdag til en go venninde med Jordbær på.Kjempe godt.Tusen takk for oppskrift.Ha en riktig fin Onsdag.Klem fra Bodil.
SvarSlettDette er godt! :O)
SvarSlettHa en fin onsdag,
klem :O)
Mmm, ser godt ut :) ha ein fin kveld :)
SvarSlett