onsdag 4. mai 2011

No Knead Brød! Deilig godt!

Nå har jeg blitt hekta på no knead brød. Super oppskrift blir behørlig forklart HER hos Mat på bordet.
Jeg har satt deig hver kveld siden forrige uke og laget mange varianer. Denne jeg har tatt bildet av er med grunnoppskriften med hvetemel. Jeg har laget flere med grovt mel og hele korn. Barnas favoritt var denne. I dag har jeg satt en deig med speltmel, så i morgen blir det å prøve det til formiddagsmat.

500 g hvetemel
1/4 ts tørrgjær
1 1/2 ts salt
400 ml vann

Bland sammen til en kald deig i tett boks og sett på benken natten over.
Dagen etter brettes deigen sammen noen ganger. Heves så i 2 timer. Bakes i varm ildfast form med lokk på 250 grader i 30 min. Ta av lokket, sett ned tempen til 220 og bak videre i 15 min.
 Gå inn på linken over og se mer detaljert informasjon!

Nydelig nybakt brød er så ferdig!

Anbefales!

3 kommentarer:

Tusen takk for at du tar deg tid til en kommentar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails