fredag 28. august 2009
Blåbærkake! Den beste! :-)
Oppskriften er egentlig fra min bestemor Åse`s eplekake, men en kan jo fylle den med både bringebær, pærer eller som her; blåbær:
BUNN
200 g margarin og 2 dl sukker røres lyst og lett
rør inn 2 dl sam.rug grov, 2 dl hvetemel og 1 ts bakepulver.
Dekk en rund bakepapirkledd form på 24 cm med bunnen og trykk det godt oppover sidene.
FYLL
3 dl blåbær (eller 5-6 skrelte epler i båter) legges over bunnen
Pisk så lett sammen 1 beger rømme, 1 egg, 1/2 dl sukker og 2 ts vaniljesukker. Hell det over bærene. Dryss gjerne litt kanel over.
Stekes på 200 grader ca 30 min.
Den blir kanskje ikke den fineste kaka på kakebordet, men jeg kan love at den blir tom først!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Mmmmm den hørtes herlig ut! "snapper" med meg oppskriften..den skal få plass i den nye kokeboken min;)
SvarSlettKlem