mandag 31. august 2009

Grønnsakssuppe! Inspirert av det Japanske kjøkken.


Nå er det tid for høstens grønnsaker, og her har jeg laget en mektig og god suppe inspirert av det Japanske kjøkken. Her er det både kjøtt, kjøttboller, grønnsaker og nudler.

Jeg startet med å steke opp kjøtt i små terninger og laget små hvitløkskjøttboller av kjøttdeig; hvitløk, løk, tyttebær, egg og litt potetmel. Mos i kjøkkenmaskin og stek bittesmå boller.
Så laget jeg kraft av stekesjyet men brukte buljong i tillegg.
Kutt masse grønnsaker i biter: gultot, purreløk,vårløk, sukkererter, kålrot og poteter, kokes i kraften til de er møre. Mengden er ikke så nøye, bare det blir nok! :-)
Kjøtt, kjøttboller og en knust pakke nudler tilsettes mot slutten. Nytes med ett godt brytebrød!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til en kommentar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails