mandag 21. september 2009
Bringebær og blåbær i gelè på mandelbunn!
Denne deilige kaken smaker like godt til dessert som til en kopp nytrukket kaffe.
BUNN
100 gram skoldet malte mandler
1 dl melis
2 eggehviter
1 liter bringebær (jeg hadde også i litt blåbær)
- bland malte mandler og melis i en pose.
-stivpisk eggehvitene, skjærforsiktig inn mandelblandingen.
-hell røren en en godt smurt springform 24 cm
-stek bunnen på 200 grader i ca 20 min. Avkjøl bunnen.
GELÈ
4 gelatinplater
1 ss sukker
1 dl vann
2 dl hvitvin
-bløtlegg gelatinen til de blir helt myke
-rør sukker, vann og hvitvin til sukkeret løser seg
-klem vannet av gelatinen, legg dem i 2 ss kokende vann slik at de smelter
-tilsett gelatinen i en tynn stråle i vinblandingen mens du rører
-dekk kaken med bringebær/event blåbær
-fordel halvstiv gelè over bærene med en skje
Serveres med pisket krem tilsatt revet marsipan. Nyt!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for at du tar deg tid til en kommentar!