mandag 21. september 2009

Bringebær og blåbær i gelè på mandelbunn!


Denne deilige kaken smaker like godt til dessert som til en kopp nytrukket kaffe.

BUNN
100 gram skoldet malte mandler
1 dl melis
2 eggehviter
1 liter bringebær (jeg hadde også i litt blåbær)


- bland malte mandler og melis i en pose.
-stivpisk eggehvitene, skjærforsiktig inn mandelblandingen.
-hell røren en en godt smurt springform 24 cm
-stek bunnen på 200 grader i ca 20 min. Avkjøl bunnen.

GELÈ

4 gelatinplater
1 ss sukker
1 dl vann
2 dl hvitvin

-bløtlegg gelatinen til de blir helt myke
-rør sukker, vann og hvitvin til sukkeret løser seg
-klem vannet av gelatinen, legg dem i 2 ss kokende vann slik at de smelter
-tilsett gelatinen i en tynn stråle i vinblandingen mens du rører

-dekk kaken med bringebær/event blåbær
-fordel halvstiv gelè over bærene med en skje

Serveres med pisket krem tilsatt revet marsipan. Nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til en kommentar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails