onsdag 17. februar 2010
Pølsepirog!
Stor falukorv.
Deig:
5 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 1/2 ts bakepulver
75 g margarin
2 dl melk
Ha mel, salt, bakepulver og margarin i en foodprosessor. Kjør alt til en grynete masse. Hell i melken og kjør raskt til en smidig deig.
Klem ut deigen til et rektangel på ett lettmelet arbeidsbord.
Dra skinnet av pølsen og legg den midt på deigen.
Lag sennepssaus og smør rundt pølsen, eller gjør som meg og server den ved siden av (kan bli litt sterk for små barn).
3 ss grov sennep
1 løk
1/2 dl persille eller gressløk
Kjør i foodprosessor.
Dekk pølsen med deigen. Legg den på ett bakepapirkledd stekebrett med skjøten ned.
Pensle pirogen med sammenvispet egg og dryss over rikelig med sesamfrø.
Stekes i stekovn ved 200 grader ca 30 min.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Det var en spennende vri! Det der kommer ungene til å digge. Må prøves!!
SvarSlettHa en fin dag. Klem :-)
Hei.Nam nam.Tusen takk for oppskriften.Ha en kjempe fin Onsdag.Klem fra Bodil..
SvarSlettAi, dette ser deilig ut. Takk for oppskrift!
SvarSlettSå deilig da!! Den skal jeg virkelig prøve!
SvarSlettKlem
hmmm, vi skal "låne" barnehagen uken etter vinterferien, da skal vi prøve dette:-). Så herlig ut!! Ha en flott vinterferie dere:-)
SvarSlettDen oppskriften slo an her i huset. Takk skal du ha :-)
SvarSlettPå bloggen min ligger en Award til deg.....
Ha en super helg.
klem
Innbakt pølse-ser skikkelig godt ut:-)
SvarSlettSånne skal jeg også lage.
Det er så godt å få inspirasjon i hverdagen..
Mvh Wenche