torsdag 11. februar 2010

Prinsefisk med steinbit (catfish)!


Prinsefisk er en kongerett som kommer fra Bergen. Dette er deilig festmat! Jeg lærte meg å lage dette når jeg jobbet på Hurtigruten.

Kok hvit fisk i salt vann (fantastisk godt med steinbit). Lag en god tykk fiskesaus. Jeg smelter margarin, tilsetter hvetemel og sper så ut med fiskekraft, sitrondråper, melk og fløte. Tilsett gjerne krydder som hvitløk og skjærgårdskrydder.
Kok tynne strimler av gulrot, ha det så i sausen sammen med grønne erter og reker.


Anrett fiskestykkene på ett anretningsfat og bre fiske og grønnsakssausen over. Pynt med sitron. Serveres sammen med poteter. Jeg laget ei skål med pasta for ungenes del. :-)

3 kommentarer:

  1. Hørtes virkelig godt ut...
    Vi hadde mye fisk da jeg vokste opp,husker at min mor laget mye hvit saus til forskj.fisk.
    Kanskje man skal prøve å gjøre det oftere,spes.til barn.Det er jpo så godt..

    Kos deg med prinsefisk.

    SvarSlett
  2. Lekkert! Så ordentlig godt ut!

    SvarSlett
  3. Hei.Steinbit.kjempe godt.Spis en del av det når jeg var lita.Ha en kjempe fin Torsdag.Klem fra Bodil...

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til en kommentar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails