søndag 18. oktober 2009

Go gammeldags eplekake!


4 store epler
5 ss sukker
2 ss kanel
200 g romtemperert margarin
4 romtempererte egg
1 ts bakepulver
170 g hvetemel
2 ss sukker

Skrell eplene, fjern kjernehus og del frukten i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel. Rist godt slik at det blir godt fordelt på eplene.
Sett ovnen på 180 grader.
Pisk marg og sukker luftig i en kjøkkenmaskin. Tilsett ett egg av gangen, pisk godt mellom hvert egg. Sikt mel og bakepulver over røren og vend forsiktig inn. Fordel halvparten av røren jevnt utover en bakepapirkledd form på 24 cm. Legg over halvparten av eplebåtene. Fordel resten av deigen oppå og stikk de resterende eplebåtene nedi.
Strø tilslutt over perlesukker.
Stekes midt i ovnen på 180 grader ca 50 min.
Server med pisket krem eller is. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tar deg tid til en kommentar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails