tirsdag 3. november 2009
Rimboboller!
25 g gjær
2 dl romtemperert melk
200 g margarin
1 ss sukker
ca 6 dl hvetemel
Fyll
75 g margarin
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
Rør først sammen fyllet i en bolle.
Rør gjæren ut i romtemperert melk. Tilsett sukker, mel og margarin delt i mindre biter. Arbeid raskt sammen til en smidig deig.
Kjevle den ut til en stor firkant (ca 40x40 cm). Skjær så leiven i firkanter på 8x8 cm.
Fordel fyllet midt på firkantene. Brett de fire hjørnene inn over fyllet. Legg bollene i muffinsformer.
La heve minst to timer i romtemperatur.
Pensle med egg.
Stekes midt i ovnen ved 250 grader ca 8 min.
Avkjøl bollene og glaser med melis.
Egnes godt til frysing.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei.Så virkelig gott ut.Har aldrig hørt om den baksten.Blir jo sulten nesten vær gang når jeg er inn på bloggen din.For du lager jo så mye gott.Ha en riktig fin Tirsdagskveld.Klem fra Bodil...
SvarSlettNå fikk jeg lyst på noe godt.
SvarSlettKlem
Så flink du er til å bake. Jeg tror jeg må prøve noen av oppskriftene dine neste gang jeg skal bake.
SvarSlettHa en fin dag!