tirsdag 3. november 2009

Rimboboller!


25 g gjær
2 dl romtemperert melk
200 g margarin
1 ss sukker
ca 6 dl hvetemel




Fyll
75 g margarin
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker

Rør først sammen fyllet i en bolle.
Rør gjæren ut i romtemperert melk. Tilsett sukker, mel og margarin delt i mindre biter. Arbeid raskt sammen til en smidig deig.
Kjevle den ut til en stor firkant (ca 40x40 cm). Skjær så leiven i firkanter på 8x8 cm.
Fordel fyllet midt på firkantene. Brett de fire hjørnene inn over fyllet. Legg bollene i muffinsformer.
La heve minst to timer i romtemperatur.
Pensle med egg.
Stekes midt i ovnen ved 250 grader ca 8 min.

Avkjøl bollene og glaser med melis.
Egnes godt til frysing.

3 kommentarer:

  1. Hei.Så virkelig gott ut.Har aldrig hørt om den baksten.Blir jo sulten nesten vær gang når jeg er inn på bloggen din.For du lager jo så mye gott.Ha en riktig fin Tirsdagskveld.Klem fra Bodil...

    SvarSlett
  2. Nå fikk jeg lyst på noe godt.
    Klem

    SvarSlett
  3. Så flink du er til å bake. Jeg tror jeg må prøve noen av oppskriftene dine neste gang jeg skal bake.

    Ha en fin dag!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til en kommentar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails