lørdag 21. november 2009

Suksessterte!


200 g mandler
200 g melis
5 eggehviter





Smørkrem:
5 eggeplommer
1 dl kremfløte
1 dl sukker
1/2 ts vaniljesukker
150 g margarin

Mal mandlene fint og bland inn melis. Stivpisk eggehvitene og bland i mandelblandingen.
Fordel i to smurte springformer, ca 26 cm. Kle formene med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 150 grader ca 25 min.
Avkjøl.
Smørkrem:
Bland sammen eggeplommer, kremfløte og sukker i en kjele. Varm til kokepunktet. Rør godt hele tiden. Trekk kjelen til side når det tykner. Tilsett vaniljesukker og avkjøl.
Rør inn biter av margaringen. Pisk til kremaktig konsistens.
Fordel halvparten på den ene bunnen og legg den andre oppå. Legg på resten av kremen og pynt etter eget ønske, -eller som meg med raspet lys kokesjokolade.
Jeg fryser alltid denne, -og den kan godt tas opp flere ganger for å servere gode stykker. :-))

3 kommentarer:

  1. Takk for hyggelig kommentar:-), vi har hatt en superfin dag her! Hadde suksessterte også, men den ble aldri tatt opp av fryseren, så den spiser vi senere:-). Ha ei flott uke!!

    SvarSlett
  2. Mmmm.... Dette hørtes kjempegodt ut. Du er så flink! :-)

    Håper du har hat ei fin helg.
    Klem.

    SvarSlett
  3. Suksessterte er kjempegodt! Det skal jeg bake en dag å legge i fryseren til jul.

    Ha ei fin uke.
    Klem

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til en kommentar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails