150 g margarin
125 g sukker
1 egg
1 ts vaniljesukker
1¤ ts hjortetakksalt
ca 200 g hvetemel
Pynt
egg til pensling, skåldede hakkede mandler, perlesukker
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett egg, vaniljesukker, hjortetakksalt og mel. Arbeid deigen raskt sammen. Trill deigen til en lang pølse. Skjær den i små biter og legg på bakepapir. Klem litt ned med en gaffel. Pensle med eggehvite og dryss på finhakkede mandler og perlesukker. Stekes ved 190 grader i ca 10 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.
Dette er gode julekjeks. Det ble ca 60 kjeks, men det ble ikke mange som havnet i boksen.. Mange små og store fingre svinset rundt på kjøkkenet etter at de var ferdige :-)
Jeg er også ferdig med Krumkaker og Mørlefser.
I dag har vi alle i familien sammen laget såper med delikat lukt og julefarve som jeg skal selge på julemessen. Bilde kommer i morgen!
Ingen jul uten Serinakaker og Krumkaker.
SvarSlettOg så smaker de ekstra godt med en gang de er laget, kan godt forstå at det ikke ble så mange i boksen.
Høres også godt ut med Mørlefser.
Ønsker deg en fin fredag.
Klem Mio
Det ser godt ut, og sannelig er du i gang;) Jeg baker ikke til jul lenger, men har bestilt en kransekake av en kollega;)
SvarSlettNyt helga, her er det kaldt! Klem fra meg;)
Fantastisk kreativ,og mørlefser er det beste jeg vet til kaffen.Hos meg blir det vel helst Rema 1000 som forsyner meg med baksten.Ønsker deg en fin adventstid.
SvarSlett