lørdag 28. mai 2011

Vi har ei nydelig kjøttmeis i fuglekassa!

Bak veggen på uthuset har midterste sønn snekret og hengt opp ei fuglekasse
Det er så spennende for ungene å følge med! (Ja- for meg også!). For to uker siden la kjøttmeisa 10 egg i fuglekassa vår. Mens hun ruget var hun litt hissig og sint og ville ikke bli særlig forstyrret. Når vi lettet på lokket, så freste hun! Ikke så rart at hun ville beskytte eggene sine da.
Men nå når de har klektes, er hun mye ute og henter mat. Vi spionerer på henne, og når hun flyr sin vei, er vi snare med å lurkikke oppi kassen. De er ikke så veldig søte enda.. Ser bare de gule nebbene som skriker opp (de er fjærløse..). Men alle 10 eggene er klekket, for vi teller 10 nebb.
Kjøttmeisen er utbredt over hele landet og er  både stand og streiffugl, -de trekker bare unntaksvis over lange strekninger.
Så kanskje har denne vært i fugleneket vårt i vinter? :-)

Det er så herlig med vår!!

3 kommentarer:

 1. Så hyggelig!
  God søndag :O)

  SvarSlett
 2. Det er koslig med leieboere av den sorten, det er en stri tid for dem nå men det er nok av innsekter og fore ungene opp på.
  Ha en fin , Søndag, Marit.

  SvarSlett
 3. Hei. Så artig bilde! Jeg legger meg til som følger på bloggen din fordi du har så mange, fine mattips! Det kan komme godt med for meg som mangler fantasi på det området. Bruker nok heller tiden på håndarbeide. Ser at du rekker begge deler.. Hilsen Siri:-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til en kommentar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails