fredag 4. september 2009

Piroger med kjøttfyll!

GJÆRDEIG:
1/2 pk gjær
3 dl vann
1 ss olje
1/2 ts salt
2 dl sam.hvete grov
5 1/2 dl hvetemel



Kjøttdeigfyll:
2 dl kokt ris
1 hakket løk
1 fedd hvitløk
100 g sjampinjong
2 ss olje
paprika
100 g kjøttdeig
3 ss tomatpurè
salt, pepper


Ha gjæren i lunkent vann, og tilsett de øvrige ingredienser. La heve. Del deigen i ca 18 emner,-kjevle til sirkler og ha på fyllet på halve sirkelen. Brett den andre halvparten over og lukk godt i enden. Stikk gjerne med gaffel og ha på litt vann. La heve.

Stek midt i ovn på 225 grader ca 15-20 min. God lunsjmat/niste!

2 kommentarer:

  1. Mmmm, disse så herlige ut. Fikk lyst til å prøve selv om jeg er skikkelig dårlig på gjærbakst!

    SvarSlett
  2. Dem er kjempegode;-)
    God helg til deg også!
    Klem

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til en kommentar!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails